2016. február 14., vasárnap

Playboy Generation parfüm | Tapasztalat

Sziasztok, 

Még a Glamour napok során szereztem be a mostani bejegyzés főszereplőjét, ami a Playboy Generation család női változata. Anno ezt ajánlotta nekem Mea, ez és a Playboy Wild nevű parfüm között vacilláltam, de jobbnak láttam, ha biztosra megyek és egy hosszabb távon szerethető darabra költöm el pénzt. Most már rájöttem miért, a titok nyitja az illat főbb összetevőiben rejlik, de erről később még írok pár mondattal később. -50% szerintem nem rossz dolog, így 2000 magyar királyi forintért vásároltam meg a parfümös üvegcsét. 


Ár: 3800 Ft (Akció nélküli ár, Glamour napokon sokszor 50% kedvezmény van rá)
Mennyiség: 30 ml
Parfüm formája: EDT
Beszerzési helyek: DM, Rossmann, iParfüméria (Itt egyébként alapjáraton a legolcsóbb, lecsekkoltam, így ha alapból innen rendelnétek, érdemes hozzácsapni a kívánságlistátokhoz is!)



Elég fiatalos illat, a neve alapján nehezen adtam be a derekamat, de ha vetünk egy pillantást az összetevő listára, akkor szerintem sokatok egyetértően fog bólogatni velem: cseresznye, rózsaszín bors, mandarin, ibolya, málna, pézsma, citrus, szantálfa. Jó összetett parfüm, nem igaz? Az első illat akkordnál pedig naná, sokan eltaláltátok, hogy a cseresznye miatt biztosan belebolondulós az én részemről. Igaz, hozzá kell tennem, hogy a megvásárlás előtt nem néztem meg a főbb illatjegyeket, pusztán az orromra hagyatkoztam a bőrömre kifújt illatminta után. 

A cseresznye maga nem mutatkozik meg erősen szerintem, inkább a mandarinnal és a málnával együtt egy kellően, de nem émelyítően édes elegyet alkotnak, ami kellemes illatfelhővé válik, a parfüm viselője számára. A szantálfás jegyek nem kedvelőinek nem kell szerintem aggódniuk, ha esetleg ez a jegy venné el a kedvüket a parfümtől, mert hála az égnek, nem domináns, mi több, én észre sem veszem, pedig finnyás az orrom és szerintem hajlamos vagyok hamar ráunni a parfümökre, mi több, nehéz olyat alkotni amit én kimagaslónak érzek (Isten irgalmazzon annak, aki rossz parfümöt választana valaha nekem...:)). 

Ahhoz képest, hogy EDT parfümről van szó, egész szép, erős közepes a tartóssága. A nap első felében bőven lehet rá számítani, viszont utána hajlamos el-eltűnni az illatfelhő. Rajtam nagyon kiadja a gyümölcsösséget, de ezek az akkordok egy délelőttnyi/délutánnyi idő alatt eltűnnek, így annak, aki hasonló cipőben jár, mint én, annak érdemes lehet magával cipelnie, hogy fel tudja frissíteni a parfümöt, ha estére is ebben az illatban szeretne pompázni. Hála az égnek az illat nem tolakodóan berobbanó fajta, sokkal inkább olyan gyümölcsös felfrissülést ad a gazdájának, de nem tornádóhoz hasonló szinten- ha értitek mire gondolok. 

Szerintem hétköznapi parfümnek jó, minőségben egy erős közepest tudnék neki megszavazni. Külön pluszpont, hogy többféle kiszerelésben kapható és hogy az édeskés illatfelhő nem az a túl cukros fajta maszlag, inkább gyümölcsösen édes. Egyszerűbben: nem vattacukorra hajaz. Nőies, ugyan a fiatalabb korosztálynak szól szerintem, de ezt a darabot szívesen ajánlanám nem csak a tizenéveseknek, hanem 20-35 év kor között is, mert sokaknak tetszhet. 

Csodát nem kell tőle várni, de az a sejtésem, hogy a Playboy család egyik legkihasználhatóbb, legsokoldalúbb illata, amit sokan megszerethetnek a gyümölcsössége miatt. 

Ez volt az első Playboy élményem, de azért remélem nem az utolsó, remélem még azért pár új illattal előrukkol a márka, a jövőben. Ha már a Generation és a Wild felkeltette az érdeklődésem, talán tudnak még olyan illatot kreálni, ami mellett szívesen letenném a voksom. Meglátjuk... 
Ti ismeritek a márkát? És az illatait? Van-e közöttük olyan, amit jónak éreztek? 

2 megjegyzés:

  1. Nekem is ez volt az első Playboy parfümöm, szintén Mea volt a hunyó. Elsőre megtetszett, és meg is vettem, de egy idő után sok lett az illata. Most pihent egy jó pár hónapot, és ma újra kipróbáltam, és megint tetszik. Nekem nem egy kihasználható illat, mert néha émelyítően édesnek érzem, és hozzá se akarok nyúlni, tényleg csak ez a február-március, amikor elviselem, vagy épp szeretem.
    Aztán megvettem a Play it sexy-t, ami a legnagyobb kedvencem, minden parfümömet lekörözi, és egész évben tudom használni. Nézz rá arra is, ha eddig nem, ki tudja, lehet neked is tetszeni fog. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mea nagy szakértő, érdemes hozzá fordulni ilyen ügyekben. :)
      Én még nem éreztem soknak ezt a parfümöt, remélem nem is fogom. Néztem több Playboy parfümöt is, de a Play it Sexy-t még nem, a Te ajánlásodra megszaglászom akkor, hátha. Sose lehet tudni, pedig a neve alapján nem emelném le a polcról, valahogy olyan kirívó a neve és egy nagyon tömény, erőszakos illatra gondol az ember.

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com