2016. november 20., vasárnap

A flakon aljára értem| 2016 III. negyedév

Hasonló bejegyzés idő- és napfényhiány miatt nem volt a blogon. Előbbiből ugyan most sincs sok, de a nap legalább egy kis időre kisütött, úgyhogy volt bőr a képemen, és kihasználtam ezt a kis fényáradatot egy elfogyott bejegyzéshez. 
Most akad koreai termék is a palettán, na meg persze olyan is, amit jó régóta el szerettem volna használni, de ott búslakodott a polcon, végül meguntam és hiper gyorsan elfogyasztottam, hogy büntetlenül megkezdhessek egy új tusfürdőt végre. Nálatok is biztosan volt már hasonló eset, legalábbis remélem, hogy nem csak én vagyok fordítva bekötve....:D  

A Soft & Gentle dezodorokról már írtam a blogon, de most jutottam el a harmadik flakon végére, az Active volt a kedvencem a csapatból, ha csak addig nem jön más hasonló termék a piacra, akkor szerintem nagy a sansz rá, hogy újraveszem, de csakis az Active típust. 

12 óra álldogálás az én lábamon sem múlik el büntetlenül, így ideje volt beszereznem egy lábmaszkot, amiben a viszonylag jó hírű Holika Holika Baby Silky Foot darab volt a segítségemre. Én nem 15 percig hagytam a lábamon, hanem egy bő 30 percig, érezhetően puhább is lett a talpam, igaz a hosszan tartó hatásáról nem tudok még nyilatkozni, mert ehhez szerintem legalább 5 hétig kellene alkalmaznom, minden héten egyszer. De a jó hír az, hogy meghozta a kedvem a további kísérletezéshez! 
Sok hozzáfűznivalóm nincs, de egy újabb Bioderma Sébium micellás víz fogyott el. Ja de, mégis van: nem halad a találjak olcsó, de jó micellás vizet című projekt. Drágábbat persze sikerült találni, ez ilyen fordított pszichológia lehet. Most tényleg keressek 10 ezer magyar királyi forintért tudatosan micellást, hogy a sors végül egy olcsó, de jó darabot ejtsen az utamba? Ne, ne válaszoljatok, kipróbálom....hátha szerencsém lesz! 

A kedvenc Elmex szájvizem és újravettem, azóta még egyszer egyébként, főleg mert a Notino.hu-n olcsóbb is 400 Ft-tal, így már nem is igazán bízom a véletlenre az újravásárlást. Ráadásképpen, egy Dove tusfürdő is elfogyott vele együtt, pont ugyanazon a napon, pedig szegénykémet elég sokáig nyúztam a polcon. Már épp ideje volt, hogy egy másik vegye át a helyét. A Balea lábdezodorok jó szolgálatot tettek a nyáron és még szeptemberben is: előbbinek sajnos nem jó az ár-értékaránya, spray kiszerelésének hála, gyorsan kifogy és majdnem 1,5 hetente vehettem újra mindig. Pedig hatásos, de amikor kevés időm volt mindenre, ezt valahogy nem tudtam értékelni. A pumpás kiszerelésű Balea Fuss Deo menta és borsmentaolajos darabja már jobb volt, hosszabb ideig kitartott 1 kiszerelés. Viszont az utolsó tizedét nehéz kiszedni belőle, így idő előtt újra kellett vegyem, az új darabot pedig használnom kellett,hogy az elfogyásra készülő darabból áttöltsem a felesleget. Milyen egyszerű az élet, ugye? 

Az Avon Super Extend filces tusáról jókat hallottam tavaly, de rajtam rettenetesen működött minden alkalommal. A festék nem jött belőle, hiába fordítottam meg, nem is lett igazán fekete a végeredmény, a kupakot jól rázártam. Eper tejszínhabbal-féle tapasztalat volt, amikor ugyan sikerült felvinnem a festéket, de az szemhéjalappal is felkenődött vagy elkenődött, mindegy hogy hova, mindenhova igazából, csak a helyén nem maradt. Nagyon megutáltam, pedig alapjáraton szeretem az Avon termékeit, de számomra ez botrányosan sikerült, nem szívesen ajánlanám senkinek sem. A Maybelline the falsies Pushup Drama spirálja sem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Ellenben, a középen látható Avon cseresznyés lábpeelingje/lábradírja, ami elég régóta megvolt, jó szolgálatot tett. Szerintem kivonták a forgalomból azóta, nagy kár érte. 

A szárazsamponok talán előző, csúfos részében került bemutatásra ez a Girlz Only darab, amit végül nagy nehezen elhasználtam. Nem tartott sokáig, ahhoz képest pofátlanul drága darabról van szó Hallani sem akarok róla többé- ez szerintem sok mindent elmond a kapcsolatunkról. 

Említésre méltó az Alpecin koffeines samponja, jól megvastagította a hajszálaimat és a hajnövesztő pirula mellett a babahajaim is extra gyorsan kezdtek el nőni. Igaz ez nem jelent semmit, inkább az számít majd, hogy mi fog teljes hosszúságú hajszálként érvényesülni a későbbiekben, hiszen tudjátok, van ami félúton kihullik.
Végül, nem utolsósorban egy jól megszokott fürdőszobai lakó, a Danodent fogkrém. Másabb lett a csomagolás minősége, mert az ezüstfóliára emlékeztető rész, ha víz éri, akkor szépen feloldódik darabokban, ami a kezemen landol, amikor megfogom a tubust. Remek kísérője a reggeli készülődésnek...SE.:) Lassan ráunok, de tény és való, hogy ilyen INCI-vel tényleg a 900-1200 forintos gyógynövényes fogkrémeket szokták reklámozni, hogy milyen jó, nincs benne semmi ártalmas dolog, én meg ezt megveszem a helyi Auchanban 170 forintért. Nem tudom mi a szomorúbb dolog: az, hogy más ugyanazt megkapja drágábban, vagy hogy csak viszonylag természetes eredetű az INCI-lista, mégis jó sok pénzt otthagy a boltban más, azzal a tudattal, hogy ő mennyi mindent megtett a 100% természetes életért. Vagy az, hogy csillámos csomagolás hullatás nélkül kb. ugyanaz a termék megközelítőleg 5x olyan drága. Ennyiért befoghatja reggelente a kacsóimat a csillám, nem bánom annyira. 

Most akkor neki is foghatok a következő adag összekészítésének, mert már alakul, csak a kis dobozom nem bírja már a strapát így kicsit kényszerszülött is ez a poszt. De nézzük a jó oldalát: szorgosan gyűjtögethetem a következő adagot, remélem sikerül is egyre érdekesebb termékeket is elfogyasztani. A Danodentet meg lassan kiveszem a sorból és már lassan tényleg csak felsorolásszerűen jelzem itt Nektek, mert már szégyellem említeni itt 3 éve, az esetek 90%-ában mindig ugyanazt a fogkrémet. 


2 megjegyzés:

  1. Szia. Az ALpecin samponnál írtad hogy hajnövesztő pirulával együtt működöt. A kérdésem az lenne, hogy mi a neve ennek a pirulának? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Ne haragudj a késői válaszért, a Blogger új felülete nem mutatta a moderált hozzászólásokat.
      A DM saját márkás kapszulájával működött nagyon a dolog, sűrűségben inkább, főleg fejtetőn.
      Itt van a Krémmánián fellelhető adatlapja, hátha könnyebben beazonosítható így: http://kremmania.hu/kremek/das-gesunde-plus-haar-vital-komplex

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com