2013. augusztus 9., péntek

Kánikulai frissítők

Sziasztok!

Kétségkívül meleg nyarat élünk, ami olykor szeszélyessé is válik. De, többnyire azért mégis csak a melegtől szenvedünk, mintsem az esőtől. Na de milyen hűsítő után kellene nyúlni, hogy legyen is értelme a szomjoltásnak?
Én itt csak a saját magam nevében tudok nyilatkozni: cukrozott szénsavas üdítőt alapból nem iszok, max. 1 hónapban egyszer, mert a szénsavra nem reagál túl jól a gyomrom.  
Persze, a fejcsóválásokat látom így is: így könnyű Neked, alapból is kerülnöd kell, de ha az én helyzetemben lennél.... Nyilván, ez is közrejátszik hogy könnyű kihúznom az italok listájáról az ilyesmiket, ennek ellenére szerintem alapjáraton sem túl szerencsés ezt a sok cukrozott szénsavas üdítőt inni. Nem feltétlenül az elhízás miatt, egyszerűen azért nem szeretem ezeket a dolgokat, mert nem tudnak semmit, egy dolgot pedig különösen nem: normálisan szomjat oltani.

De engedjétek meg, hogy akkor pár saját tippet adjak az innivalókra nézve! Hátha tanulhatunk is egymástól. Íme az én listám! 

n.a., 09. 08. 2013., n. d. URL: http://www.sxc.hu/pic/m/p/pr/przybysz/1138618_lemon.jpg

Ásványvíz meg citromlé
Szénsavmentes ásványvízbe szoktam citromlevet önteni. Hogy mennyit? Érzéssel. Nem szeretem, ha nagyon savanyú valami. Ha kettőnknek csinálunk citromos vizet, akkor viszont más a felállás: egy 2 literes ásványvízbe szoktuk belerakni 1 fél citrom levét, amit egy facsaró segítségével előtte kinyertünk. Szerintem nincs ennél jobb hűsítő a nyári melegben.
Tipp: Nem csak citromot lehet a vízbe rakni, hanem egy kis borsmentát, citromfüvet is! Sőt, el is rágcsálhatod ezeket. Ugyanígy lehet limonádét is készíteni, azzal a különbséggel, hogy úgy egy minimális cukor is kerül az összetevők közé.




Víz+gyümölcslé
A 100%-os gyümölcslevek elég tömények lehetnek ilyenkor, ugye? Arról nem is beszélve, hogy ha valaki nagyon háklis a minőségre az csak is saját maga hajlandó elkészíteni a levet, facsaró segítségével. Vagy, megveszi a drága, vagy közepesen drága 100%-os narancsleveket. De, amennyi folyadékra szükség van nyáron, ez kész anyagi csőd lehetne.


n.a., 09. 08. 2013, n.d., URL: http://www.sxc.hu/pic/m/w/wo/woodsy/716507_zesty.jpg

Épp ezért, ha unom a vizet és a citromos vizet akkor 1:2 arányban keverek össze narancslevet és mentes ásványvizet. Ez is jó szomjoltó, bár kétségtelen, hogy a minőség sokat számít. 
Ha esetleg Ti magatok facsarnátok gyümölcslevet, mindenképpen rakjátok hűtőbe, nehogy megromoljon ebben a melegben! 


Víz fagyasztás
Ismerős az este berakom az ásványvizet a mélyhűtőbe, de reggel kikapom effektus? Útközben pedig majd szomjan hal az ember, az üdítő meg jég hideg, mert túlságosan is jeges lett. 
Ezt elkerülendő az, hogyha előző nap csak az üveged kb. harmadáig (egy kicsivel legyen azért több mint a harmada) töltöd meg vízzel és úgy rakod be a fagyasztóba. Reggelre teljesen meg fog fagyni az ital, de Te öntheted hozzá a többit, így a hozzáöntés után olyan képet fogsz kapni, mintha egy óriási jeget raktak volna bele az üvegedbe. 
A frissítőd is hideg lesz, iható is lesz és a folyamatos hűtés is meglesz! Persze, ha a tűző napon hagyod strandolás közben, a hűsítő tulajdonság könnyen odavész.

Ti mivel hűsítitek magatokat a hőségben? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com